Välj en sida

​Ännu säkrare att betala med kort på nätet

Från och med januari 2021 införs nya regler för kortbetalningar vid internetköp inom EU/EES. De nya reglerna innebär att din betalning nu blir ännu säkrare och tryggare genom att det oftare kommer krävas en så kallad stark kundautentisering när du genomför ett kortköp på webben. En stark kundautentisering innebär att du godkänner ditt köp i webbutik med Mobilt BankID.

Vad innebär det här för dig?
Den största förändringen kommer att vara när du handlar online. Du behöver bekräfta att det är du som gör köpet genom att använda Mobilt BankID. Enstaka transaktioner kan komma att nekas om webbutiken inte följer de nya kraven.

Tips till dig!

  • Tänk på att ditt kort måste vara öppet för internethandel vid köp på internet. Med regionspärrar kan du öppna och stänga ditt kort för olika regioner i världen och på internet. Du ser och ändrar dina regionspärrar enkelt genom att logga in här på Mina Sidor.
  • Ha alltid Mobilt BankID i närheten när du handlar på internet.
  • Fortsätt att vara uppmärksam på bedrägeriförsök. Lämna aldrig ut ditt kort eller dina kortuppgifter, som till exempel PIN-kod, kortnummer, CVC/CVV-kod oavsett hur trovärdig kontakten verkar vara.
  • Logga aldrig in på Mina sidor på någon annans uppmaning.